Ekibimiz ile tüm bu sürecin olumsuz etkilerinin ve getirdiklerinin ışığında briç sporunu ülkemizde en üst seviyeye getirebilmek amacıyla genel yönetim felsefemiz, stratejilerimiz, hedef ve projelerimiz üzerinde tartışıyor ve çalışıyoruz.
Öncelikli amacımız Federasyonumuzun kurumsal ve finansal yapısını güçlendirmek, briç sporunu kamuoyunda tanıtmak, yaygınlaştırmak ve kulüplerimizin sorunlarının çözümünde yardımcı olarak , faaliyetlerini desteklemektir.
Planladığımız ve hızlıca hayata geçirmek istediğimiz hedef ve projelerimizi genel hatlarıyla sizlerle paylaşmak istiyoruz.
Kurumsal Yönetim;
1. Kurumsal yönetimin ana ilkeleri olan şeffaf, adil ve hesap verebilir olma, sorumluluk üstlenebilme prensiplerinin etrafında toplanarak oluşturacağımız tüm kurullarımızın aktif ve üretken olabilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılması,
2. Kurumsal kimliğimizin geliştirilmesi, eksikliklerimizin tamamlanabilmesi için gerekli çalışmaları yürütmek üzere ayrı bir çalışma grubu oluşturulması,
2.1. Görev Tanımlarının, Hizmet Standartlarının, Süreç Kartlarının Hazırlanması, Mali Tablolar vb. İç Kontrol araçlarının hizmete sokulması ve web sitemizde yayınlanması.
2.2. Şeffaflık ve TBF’nin tüm iş/işlemler ve mali yapısının dış paydaşlarca denetlenebilirliğinin sağlanması.
2.3. Yapılacak tüm iş ve hizmet alımlarının, süreçlerin el verdiği ölçüde yeni internet sitemizde şartname ilanı ile teklifler toplanarak gerçekleştirilmesi.
3. Web sitemizin yenilenmesi,
3.1. Web sitemizin güncel ve bilgiye kolay ulaşılabilir olmasının sağlanması.
3.2. Web sitemizde Kurullarımızın, Kulüplerimizin, Bölge ve İl Temsilcilerimizin yetkilendirilerek kendileriyle ilgili alanları kullanabileceği, güncel bilgi akışını sağlayabilecekleri, bütünleşik bir sistem oluşturulması.
4. MP Sistemimizin revize edilmesi,
4.1. TBF Masterpoint Sistemi yazılımının yenilenmesi.
4.2. Bricin bir yarışma sporu olarak gelişmesi yönünde önemli bir etmen olan Masterpoint sisteminin sağlıklı, tutarlı hale getirilerek kalıcı olacak şekilde yapılandırmak.
4.3. Canlı olarak oynanan kulüp turnuvaları, bölgesel turnuvalar, ulusal turnuvalar ve online turnuvalarda dağıtılan masterpoint kriterlerinin belirlenmesi.
Briç Sporunun Tanıtılması;
1. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile kurulmuş olan iyi ilişkilerin geliştirilerek azami desteğinin alınması.
2. Ülke çapında Briç seminerleri düzenlenmesi.
3. Daha önce hazırlanmış briç görsel ve videolarının etkin olarak kullanılması, yeni tanıtım görselleri ve videolarının hazırlanması.
4. Eğitim Kurumlarında briç faaliyetleri yapılması için Federasyon desteğinin sağlanması,
5. Federasyonumuzun önderliğinde , ilgili Belediye’ler ile paralel çalışma sonucu Halk Eğitim Merkezleri’nde briç branşında kurslar açılmasının sağlanması.
6. Okul Sporları içine briç branşının alınması için GSB ile gerekli görüşmelerin yapılması.
Kulüplerimiz / Briç Sporunun Yaygınlaştırılması;
1. İl ve ilçelerde yeni briç kulüpleri açılmasının ve mevcut kulüplerin faaliyetlerinin desteklenmesi.
2. Online briç ile kulüplere maddi katkı sağlayacak düzenlemeler yapılması.
3. Kulüplerin daha yüksek Masterpoint ödüllü turnuvalar düzenlemelerine olanak tanınması.
4. TBF tarafından düzenlenen online turnuva sayılarının azaltılarak kulüplerimizin turnuvalarına katılımın arttırılması.
5. Kulüplerin sporcu yetiştirme konusunda teşvik edilmesi ve destek verilmesi.
6. Kulüplerimizde lisans alan sporcu sayımızın arttırılması.
7. Ülkemizdeki Uluslararası festivallerin sayılarının arttırılması ve bu organizasyonların düzenlenmesinde federasyonun bölgedeki kulüplerle etkin bir şekilde birlikte çalışması.
Briç Eğitimi
1. Eğitim Faaliyetleri
1.1. Altyapı çalışmaları ve genç milli takımlar
1.1.1. Ülkemizdeki küçük yaş sporcu kaynağı noktalarında çalışmaların desteklenmesi, güçlendirilmesi.
1.1.2. Küçük yaşlarda briç oynamanın avantajları, çocukların hayatına olumlu etkileri, çocukların akademik yaşamlarına olumlu etkileri gibi dünyada yapılmış bilimsel çalışmaların dokümante edilerek TBF web sayfasında yayınlanması, MEB’na bağlı okullarımızda briç seminerleri düzenlenmesi.
1.1.3. Genç milli takım havuzları oluşturulup kesintisiz çalışılmasının sağlanması. Bu konuda özel bir Yönetim Kurulu üyesi görevlendirilmesi ile tüm bu oyuncuların partnerliklerinin ve gelişimlerinin takip edilerek Federasyona rapor edilmesi.
1.1.4. Gençlerle Ustaların partnerlikleriyle oynanan turnuva formatları geliştirerek bu turnuvaların hem gençler hem ustalar için cazip hale getirilmesi.
1.2. Üniversitelerde briç eğitimine destek verilmesi
2.2.1. TBF ile briç dersleri verilen / toplulukları olan üniversiteler arasındaki bağın güçlendirilmesi.
2.2.2. Eğiticilerin ders notu, doküman ve briç ekipmanları konusunda desteklenmesi.
2.1.3. Eğitim kurumlarındaki derslerin il temsilciliklerimiz ve kulüplerimiz ile işbirliği içinde verilmesi, eğiticilerin TBF Briç Antrenörü Yetiştirme Kurslarına alınması, bu konuda Federasyonumuz bünyesinde resmi sınıflandırılmış eğitimci listelerinin yayınlanması.
2.1.4. Avrupa ve Dünya’da düzenlenen Üniversitelerarası Briç Şampiyonalarına Takımlar gönderilmesi hususunda üniversitelerin ilgili daire başkanlıklarıyla iletişimin güçlendirilerek bricin teşvik edilmesi.
3. Antrenör Yetiştirme
3.1. Antrenör yetiştirme yönetmeliğinin ve eğitiminin içeriğinin hedefe uygun olarak düzenlenmesi.
3.2. Antrenör Yetiştirme Kurs sayılarının arttırılması.
3.3. Antrenör Yetiştirme Kurslarında uzaktan briç eğitiminde kullanılan materyal ve metotlara da yer verilmesi.
3.4. Düzenli olarak eğitimcinin gelişimine ve eğitimine yönelik seminerler düzenlenmesi.
3.5. TBF internet sayfasında Antrenör Bilgi Modülü oluşturulması.
4. Hakem yetiştirme
4.1. Hakem Yetiştirme Kursları ve Hakem Eğitimi Seminerleri düzenlenmesi.
4.2. Online turnuvalarda görev yapacak resmi TBF hakemleri için ayrıca Online Turnuva Hakemliği Seminerleri düzenlenmesi.
4.3. TBF internet sayfasında Hakem Bilgi Modülü oluşturulması.
5. Eğitim Materyalleri Üretimi
5.1. Antrenörlerimiz ve elit sporcularımız tarafından Briç Eğitimi Video Serileri hazırlanması.
5.2. Tüm sporcularımızın katılabileceği değişik seviyelerdeki online eğitimlerin planlanması.
5.3. Yabancı dillerde yazılmış temel briç eğitimi kitaplarının dilimize kazandırılması.
5.4. Uzun süreli büyük şampiyonalar sonrası bülten yayınlanması.
Ulusal Şampiyona Formatları;
1. Şampiyonalara farklı yarışma formatları ve etkinlikler eklenmesi.
2. Bölgelerde başlayıp kazananların bir araya gelerek finalinin oynandığı bir şampiyona formatı oluşturarak bölgelerde cazip ve büyük bir organizasyon kabiliyetinin geliştirilmesine katkıda bulunulması.
3. Önümüzdeki dönemde sağlık ve hijyen konusunda özel çalışmalar yapmak, turnuvalarımızda ambulans hizmetinin sağlanması için girişimlerde bulunulacak.