Bugun...


Haluk Yönel

facebook-paylas
Kayba Kayıp!
Tarih: 30-07-2019 09:33:00 Güncelleme: 30-07-2019 15:17:00


Konuşma yorumu:

Güney, zayıf 2 açacak maksimumuma yakın bir ele sahip.Kuzeyin ise cevap vermek için farklı seçenekleri vardı. Ancak 4 köre direk yükseltmek de, 2NT diyerek daha fazla bilgi isteyip, nihai kontrata karar  vermek gibi makul bir seçim görünüyor.Eğer kuzey 2NT deseydi, güney, 3 sinek diyerek elininin özelliğini anlatacaktı.(sinek as veya papaz).Güneyin 3 sinek dekleresi üzerine de kuzey, kabak 3NT ilan etmeye teşvik edilebilirdi.

Defans yorumu:

Doğu olarak pik atağına sayı vermelisiniz.Dekleran baraj açışı yaptığında veya bir surette 2 renk gösterdiğnde, eğer ortak konuşulmayan rengin asını atak ederse (As-papazdan) ve yerde dam varsa 3.el sayı verir.Pik 2’liyi oynayın.Tek sayıdaki kartların en küçüğü.

Batı olarak, görünüşe göre 2.elde sinek oynamak doğru görünüyor.Güney zayıf bir ele sahip olduğundan, ortakta sinekten 1 veya 2 adet onör kart bulunuyor olmalı.Batının küçük sineği üzerine Doğu papazı koyar.Eğer eşit onörleri olsa, QV gibi, küçük olanı koyacaktı.

Oyun yorumu:

Güney olarak, 6 kör, 2 karo ve 1 sinek olmak üzere, 9 kesin löveniz var.Karo empasına takılı kalmak yerine, 10. eliniz için yerdeki   QV pikleri kullanmalısınız.Sinek asla kazanın, yerde kalacak şekilde kozları çekin ve yerden pik dam oynayarak elden bir SİNEK atın.Batı pik papazıyla kazanır ve sinek damını da çeker.Sinek veya karo devamına, yere geçerek pik valeye eldeki karo kaybınızı atar ve kontratınızı yaparsınız.

Kaynak : Eddie Kantar



Bu yazı 3443 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARA
YUKARI