Bugun...



Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonu IM Atalık!

Daha önce yaptığımız haberde de eleştirdiğimiz gibi yeterli katılım ve adil bir rekabetin sağlanmadığını düşündüğümüz, Türkiye Satranç Kadınlar şampiyonası bu gün yapılan ödül töreni ile sona erdi.

facebook-paylas
Güncelleme: 31-05-2020 22:36:18 Tarih: 08-03-2020 20:34

Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonu IM Atalık!

13 Ünvanlı toplam da 73 Satrancın usta kadınlarının mücadele ettiği şampiyonada 2020 Türkiye Kadınlar Şampiyonu IM Ekaterina Atalık oldu. Şampiyonluk mücadelesinin ardından 2. WIM Nelli Aleksanyan Çadır, 3. WCM Safiye Öykü İnce oldu.

Ankara’da düzenlenen ödül törenine, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Türkiye Satranç Federasyonu Gülkız Tulay, Okul Sporları Şube Müdürü Nuri Kılıç, Arzum Ceo’su Mete Zadil, TSF Başkan Vekili Aşkın Keleş, As Başkan Halil Hilmi Darı, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Ümit Şifaver, Sultan Daban, Genel Sekreter M. Sedat Fırat, Ankara İl Temsilcisi Engin Güleç, sporcular, veliler, antrenörler, hakemler ve basın mensupları katıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, “Bugün çok anlamlı bir gün. Tüm kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Kadınlar tek dokunuş ile dünyamızı değiştiriyor. Satranç branşını çok önemsiyorum. Görev hayatım boyunca satranç sporuna büyük destekler vermeye çalıştım. Sporun hangi alanında olursa her sporcu satranç bilmeli diyorum. Ben bir satranç gönüllüsüyüm. Satranç oynayanlara karşı hayranlığım var. Gülkız Hanım satranç sporuna büyük bir ivme kazandırdı. Başkanımıza teşekkür ediyorum ve her zaman elimizde ne gelirse destek vereceğiz.” diye konuştu.Tüm sporcuları gönülden tebrik eden Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, “Satranç

 sporunda son yıllarda bu konuda büyük bir gelişme gerçekleştirdik. Biz federasyon olarak kadınların satrançta daha çok var olmaları için, bu sporu yapmaları ya da antrenör, hakem veya il temsilcisi olarak yer almaları için mücadele ediyoruz. 2012 yılından bu yana hep kadınların bu sporda varlık göstermesi için çalıştım. Satrancın usta kadınlarının mücadele Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası” bu yıl Ankara’da düzenlendi. sporcularımızı ve şamiyonaya katılan tüm katılımcılarımızı yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.

 




Kaynak: TSF.

Bu haber 2002 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Turnuvalar-Tournaments Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARA
YUKARI YUKARI